Як приготувати рис для суші / фото ua.depositphotos.com

Суші і роли - найпопулярніші страви японської кухні, легкі для шлунка і дуже смачні. Раніше ми розповідали, як приготувати домашні суші. Правильно зварений рис - найважливіша складова страви. Якщо помилитися у виборі сорту або процесі варіння, то роли розпадуться або навпаки перетворяться в клейку кашу.

Як вибрати рис для суші - правильний сорт

Рис для суші повинен бути клейким, щоб страва не розвалилося. Не підійде шліфований, довгозернистий і пропарений рис. Підійдуть сорти з високим вмістом крохмалю, наприклад, жасмин і нішікі, а також будь-який круглозернистий рис вищого сорту. У деяких магазинах продається спеціальний рис для суші.

Як приготувати рис для суші

  • Круглий рис або рис жасмин - 200 г.
  • Вода - 200 мл.
  • Рисовий оцет - 5 чайн.л.
  • Цукор - 2 чайн.л.
  • Сіль - 1 чайн.л.

Рисовий оцет не можна замінювати звичайним, але можна використовувати замість нього лимонний сік.

Відео дня

Рис промити під проточною водою не менше 5 разів, поки вода не стане повністю прозорою. Відкинути промитий рис на друшляк і залишити на 10 хвилин, щоб стекла вся вода.

Рис пересипте в каструлю і залийте водою у співвідношенні 1:1 - не більше і не менше. Доведіть до вогню на середньому вогні, потім зменшіть вогонь до мінімального і накрийте каструлю кришкою. Після закипання варіть рис 15 хвилин. Зняти каструлю з вогню, але кришку не знімати. Залиште ще на 10 хвилин пропаритися під кришкою.

Для заправки змішайте в невеликій каструлі або турці для кави рисовий оцет, цукор і сіль. Поставте каструлю на невеликий вогонь до розчинення солі з цукром, потім відразу зніміть з вогню. Рис пересипати в широку миску, бажано дерев'яну.

Заправкою рівномірно полийте весь рис і акуратно перемішайте дерев'яною лопаткою, щоб не пошкодити зерна рису. Накрийте рис чистим вологим рушником і залиште до повного охолодження. Після цього з ним можна працювати.

Вас також можуть зацікавити новини: