Що приготувати на Благовіщення / depositphotos.com

Благовіщення Пресвятої Богородиці - свято, яке щорічно відзначається 7 квітня. Цей день в церковному календарі відзначений як дата, коли Діва Марія отримала благу звістку про народження сина - Спасителя нашого Ісуса Христа. Благовіщення потрапляє в строгий Великий піст, тому харчуватися можна тільки дозволеними продуктами.

УНІАН розповість, що їдять в Благовіщення і які частування приготувати до столу.

Рибний суп з сочевицею

  • риба - 300 гр;
  • сочевиця - 50 гр;
  • морква - 1 шт;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • лимон - за смаком;
  • картопля - 3 шт;
  • помідор - 1 шт;
  • сіль, перець, кріп - за смаком.

Рибу, картоплю, цибулю і помідор вимити, очистити і нарізати кубиками. Картоплю, рибу і сочевицю викласти в каструлю, залити холодною водою і довести до кипіння. Протягом 20 хвилин проварити, посолити і перемішати.

Відео дня

На сковороді обсмажити цибулю, моркву і помідор. Додати в суп, проварити 10-15 хвилин, потім додати спеції або сіль, перемішати. За 2 хвилини до закінчення приготування страви додати подрібнений кріп і сік лимона.

Заливний пиріг з минтаєм і картоплею

Пиріг з рибою і картоплею / depositphotos.com
  • філе минтая - 500 г;
  • картопля - 4 шт;
  • цибуля - 1 шт;
  • мелена паприка - 1 ч.л;
  • кунжут;
  • сіль, перець, інші спеції.

Для тіста:

  • яйця - 2 шт;
  • кефір - 150 мл;
  • борошно - 180 гр;
  • розпушувач - 5 гр;
  • рослинна олія - 15 мл;
  • сіль, щіпка соди.

Філе минтая очистити, промити, нарізати шматочками, відварити в підсоленій воді. Картоплю очистити, нарізати соломкою і обсмажити на олії. В окремій мисці з'єднати яйця, кефір, сіль, соду і масло. Додати борошно і розпушувач, замісити тісто. Змастити форму для запікання вершковим маслом, вилити половину тіста і картоплю. Потім викласти рибу і знову залити тістом. В кінці посипати кунжутом і запікати 30-40 хвилин при температурі 180℃.

Пиріг з рибою в духовці

  • філе будь-якої білої риби - 500 гр;
  • помідори середні - 2 шт;
  • болгарський перець - 1 шт;
  • цибуля - 1 шт;
  • морква - 1 шт;
  • часник - 1 зубчик;
  • сметана - 200 гр;
  • сіль, перець - за смаком.

Цибулю дрібно нарізати, тушкувати на сковороді до м'якості і золотистої скоринки. Додати моркву, натерту на тертці, покрити водою і тушкувати 5 хвилин. Помідори і перець нарізати кубиками, додати до овочів і знову тушкувати 5 хвилин. В кінці додати подрібнену зелень.

Філе риби нарізати порційними шматками, натерти часником, посипати сіллю і перцем. Обсмажити на сковороді з кожного боку по 3-4 хвилини. У форму для запікання викласти овочі і рибу, залити сметаною. Запікати 30 хвилин при 200℃.

Вас також можуть зацікавити новини: