Як приготувати суп із фрикадельками / depositphotos.com

Суп із фрикадельками - одна з найпопулярніших перших страв в українців. Готувати його нескладно, інгредієнти можна придбати в будь-якому магазині, а варіантів рецептів - сотні. УНІАН зібрав найпростіші та найсмачніші з них.

Суп із фрикадельками та картоплею

  • Фарш м'ясний (свинячо-яловичий) - 250 г
  • Картопля - 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Яйце - 1 шт
  • Сіль - за смаком
  • Перець мелений - за смаком
  • Зелень свіжа - за смаком
  • Олія рослинна - для смаження

Читайте такожАпетитна закуска з сала: найкращі українські рецептивикласти в глибоку тарілку, додати 1 цибулину, натерту на тертці. Додати яйце, сіль і перець, ретельно перемішати. Сформувати кульки-фрикадельки. Картоплю нарізати невеликими шматочками, цибулю дрібно подрібнити, моркву натерти на тертці. Закип'ятити в каструлі близько 1.5 л води, додати фрикадельки, довести до кипіння і варити 10 хвилин.

На розігрітій сковороді з олією протягом 5-7 хвилин обсмажити моркву та цибулю. Додати в каструлю картоплю і знову варити 10 хвилин. Потім покласти овочеву пасеровку і знову проварити протягом 10 хвилин. Наприкінці посолити та поперчити за смаком. За бажанням можна додати подрібнену зелень.

Відео дня

Суп із фрикадельками та вермішеллю

Суп з локшиною - рецепт / depositphotos.com
  • Куряче філе або курячий фарш - 400 г
  • Картопля - 3-4 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Вермішель - 80 г
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець мелений - за смаком
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Зелень свіжа (кріп, петрушка) - за смаком
  • Вода - 2,5 л

Сформувати з курячого фаршу кульки, викласти їх у киплячу воду. Картоплю почистити, нарізати невеликими кубиками і додати до фрикадельок. Варити 10 хвилин. Цибулю почистити і дрібно нарізати, моркву почистити і натерти на тертці. Обсмажити овочі на сковороді протягом 5-7 хвилин.

У каструлю додати овочі, покласти лавровий лист і перець. Проварити протягом 5-7 хвилин, потім всипати вермішель і знову варити 5 хвилин. Наприкінці додати зелень, накрити суп кришкою і дати настоятися протягом 10 хвилин.

Суп із фрикадельками та рисом

  • Фарш м'ясний - 400 г
  • Морква - 140 г
  • Цибуля ріпчаста - 250 г
  • Картопля - 300 г
  • Рис - 2 ст. л.
  • Петрушка свіжа - 5 г
  • Кріп свіжий - 10 г
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Олія рослинна - 1 ст. л
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Вода - 2 л

Читайте такожСекретний інгредієнт, який не підведе: як приготувати суперніжне тісто на вареникифарш викласти в глибоку ємність, додати до нього дрібно нарізану цибулю, сіль, перець і ретельно перемішати. Узяти порожню каструлю, викласти в неї другу половину цибулі (попередньо подрібнити) й обсмажувати, додавши олію, 3-5 хвилин. Натерти моркву, додати до цибулі й знову обсмажувати 3 хвилини.

Влити воду, довести суп до кипіння, додати в нього промитий рис і картоплю, нарізану кубиками. Накрити кришкою, зменшити вогонь і залишити варитися. У цей час сформувати з фаршу м'ясні кульки, додати їх у суп. Потім покласти лавровий лист, посолити, поперчити і варити 10-15 хвилин. Наприкінці додати кріп і петрушку.

Вас також можуть зацікавити новини: