
Суп із фрикадельками - одна з найпопулярніших перших страв в українців. Готувати його нескладно, інгредієнти можна придбати в будь-якому магазині, а варіантів рецептів - сотні. УНІАН зібрав найпростіші та найсмачніші з них.
Суп із фрикадельками та картоплею
- Фарш м'ясний (свинячо-яловичий) - 250 г
- Картопля - 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста - 3 шт.
- Морква - 1 шт.
- Яйце - 1 шт
- Сіль - за смаком
- Перець мелений - за смаком
- Зелень свіжа - за смаком
- Олія рослинна - для смаження
Читайте такожАпетитна закуска з сала: найкращі українські рецептивикласти в глибоку тарілку, додати 1 цибулину, натерту на тертці. Додати яйце, сіль і перець, ретельно перемішати. Сформувати кульки-фрикадельки. Картоплю нарізати невеликими шматочками, цибулю дрібно подрібнити, моркву натерти на тертці. Закип'ятити в каструлі близько 1.5 л води, додати фрикадельки, довести до кипіння і варити 10 хвилин.
На розігрітій сковороді з олією протягом 5-7 хвилин обсмажити моркву та цибулю. Додати в каструлю картоплю і знову варити 10 хвилин. Потім покласти овочеву пасеровку і знову проварити протягом 10 хвилин. Наприкінці посолити та поперчити за смаком. За бажанням можна додати подрібнену зелень.
Суп із фрикадельками та вермішеллю

- Куряче філе або курячий фарш - 400 г
- Картопля - 3-4 шт.
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Вермішель - 80 г
- Олія рослинна - 2 ст. л.
- Сіль - за смаком
- Перець мелений - за смаком
- Лавровий лист - 1 шт.
- Зелень свіжа (кріп, петрушка) - за смаком
- Вода - 2,5 л
Сформувати з курячого фаршу кульки, викласти їх у киплячу воду. Картоплю почистити, нарізати невеликими кубиками і додати до фрикадельок. Варити 10 хвилин. Цибулю почистити і дрібно нарізати, моркву почистити і натерти на тертці. Обсмажити овочі на сковороді протягом 5-7 хвилин.
У каструлю додати овочі, покласти лавровий лист і перець. Проварити протягом 5-7 хвилин, потім всипати вермішель і знову варити 5 хвилин. Наприкінці додати зелень, накрити суп кришкою і дати настоятися протягом 10 хвилин.
Суп із фрикадельками та рисом
- Фарш м'ясний - 400 г
- Морква - 140 г
- Цибуля ріпчаста - 250 г
- Картопля - 300 г
- Рис - 2 ст. л.
- Петрушка свіжа - 5 г
- Кріп свіжий - 10 г
- Лавровий лист - 2 шт.
- Олія рослинна - 1 ст. л
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Вода - 2 л
Читайте такожСекретний інгредієнт, який не підведе: як приготувати суперніжне тісто на вареникифарш викласти в глибоку ємність, додати до нього дрібно нарізану цибулю, сіль, перець і ретельно перемішати. Узяти порожню каструлю, викласти в неї другу половину цибулі (попередньо подрібнити) й обсмажувати, додавши олію, 3-5 хвилин. Натерти моркву, додати до цибулі й знову обсмажувати 3 хвилини.
Влити воду, довести суп до кипіння, додати в нього промитий рис і картоплю, нарізану кубиками. Накрити кришкою, зменшити вогонь і залишити варитися. У цей час сформувати з фаршу м'ясні кульки, додати їх у суп. Потім покласти лавровий лист, посолити, поперчити і варити 10-15 хвилин. Наприкінці додати кріп і петрушку.