Як приготувати суп з фрикадельками / depositphotos.com

Суп з фрикадельками - одне з найпопулярніших перших страв в українців. Готувати її нескладно, інгредієнти можна придбати в будь-якому магазині, а варіантів рецептів - сотні. УНІАН зібрав найбільш прості і смачні з них.

Суп з фрикадельками і картоплею

  • Фарш м'ясний (свинячо-яловичий) - 250 г
  • Картопля - 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт
  • Морква - 1 шт
  • Яйце - 1 шт
  • Сіль - за смаком
  • Перець мелений - за смаком
  • Зелень свіжа - за смаком
  • Масло рослинне - для смаження

Читайте такожАпетитна закуска з сала: найкращі українські рецептиФарш викласти в глибоку тарілку, додати 1 цибулину, натерту на тертці. Додати яйце, сіль і перець, ретельно перемішати. Сформувати кульки-фрикадельки. Картоплю нарізати невеликими шматочками, цибулю дрібно подрібнити, моркву натерти на тертці. Закип'ятити в каструлі близько 1.5 л води, додати фрикадельки, довести до кипіння і варити 10 хвилин. 

На розігрітій сковороді з маслом протягом 5-7 хвилин обсмажити моркву і цибулю. Додати в каструлю картоплю і знову варити 10 хвилин. Потім покласти овочеве пасерування і знову проварити протягом 10 хвилин. В кінці посолити і поперчити за смаком. За бажанням можна додати подрібнену зелень.

Суп з фрикадельками і вермішеллю

Суп з локшиною-рецепт / depositphotos.com
  • Куряче філе або курячий фарш - 400 г
  • Картопля - 3-4 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Вермішель - 80 г
  • Масло рослинне - 2 ст. л
  • Сіль - за смаком
  • Перець мелений - за смаком
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Зелень свіжа (кріп, петрушка) - за смаком
  • Вода - 2,5 л

Сформувати з курячого фаршу кульки, викласти їх в киплячу воду. Картоплю очистити, нарізати невеликими кубиками і додати до фрикадельок. Варити 10 хвилин. Цибулю очистити і дрібно нарізати, моркву очистити і натерти на тертці. Обсмажити овочі на сковороді протягом 5-7 хвилин.

У каструлю додати овочі, покласти лавровий лист і перець. Проварити протягом 5-7 хвилин, потім всипати вермішель і знову варити 5 хвилин. В кінці додати зелень, накрити суп кришкою і дати настоятися протягом 10 хвилин.

Суп з фрикадельками і рисом

  • Фарш м'ясний - 400 г
  • Морква - 140 г
  • Цибуля ріпчаста - 250 г
  • Картопля - 300 г
  • Рис - 2 ст. л
  • Петрушка свіжа - 5 г
  • Кріп свіжий - 10 г
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Масло рослинне - 1 ст. л
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Вода - 2 л

Читайте такожСекретний інгредієнт, який не підведе: як приготувати суперніжне тісто на вареникиМ'ясний фарш викласти в глибоку ємність, додати до нього дрібно нарізану цибулю, сіль, перець і ретельно перемішати. Взяти порожню каструлю, викласти в неї другу половину цибулі (попередньо подрібнити) і обсмажувати, додавши масло, 3-5 хвилин. Натерти моркву, додати до цибулі і знову обсмажувати 3 хвилини. 

Влити воду, довести суп до кипіння, додати в нього промитий рис і картоплю, нарізану кубиками. Накрити кришкою, зменшити вогонь і залишити варитися. В цей час сформувати з фаршу м'ясні кульки, додати їх в суп. Потім покласти лавровий лист, посолити, поперчити і варити 10-15 хвилин. В кінці додати кріп і петрушку.

Вас також можуть зацікавити новини: