фото ua.depositphotos.com

Кому не подобаються смачні десерти? А з приходом літа у господинь та господарів з’являється більше часу для дому й особливо кухні. Торт П’яна вишня стане для початківців справжнім випробуванням, проте результат вашій родині сподобається, а вас заохотить експериментувати зі стравами частіше.

П’яна вишня: рецепт

Для класичного рецепта торта П’яна вишня вам знадобиться 9 яєць, 180 г цукру, 130 г борошна, 70 г какао-порошку, ½ чайні ложки розпушувача. Для начинки – 300 г вершкового масла, 350 г згущеного молока, 2,5 склянки вишні без кісточок та у власному соку. Для помадки – 4 столові ложки цукру, 3 столові ложки вершкового масла або маргарину, 2 столові ложки какао-порошку.

П’яна вишня – красивий торт з приємним шоколадно-вишневим смаком та легким ароматом алкоголю.

Відео дня

Читайте такожСонячні ласощі взимку: рецепти смачного варення з персиків

Приготування торта "П’яна вишня"

Дайте настоятися добу вишні у коньяку (до свіжої вишні треба додати 2 столові ложки цукру).

Для бісквіта перемішайте борошно, какао і розпушувач та додайте збиті міксером жовтки й окремо білки. Готове тісто треба вилити у форми, розрівняти й помістити у вже розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте приблизно 45 хвилин.

Приготовлений корж залишіть на 4-5 годин під рушником. Після цього варто зрізати верхню частину бісквіта товщиною 1,-1,5 см, а з нижньої частини вищипати м’якуш, залишивши «боки» по 1-1,5 см. Просочіть весь корж соком з-під настояної вишні.

Для начинки ретельно збивайте міксером вершкове масло й згущене молоко, подрібніть м’якуш бісквіта і додайте до всієї маси разом з вишнями. Начинку викласти у корж і розрівняти, потім усе поставити до холодильника.

Для помадки масло, воду, цукор і какао-порошок варити на малому вогні. Помадку вилити на поверхню торта П’яна вишня.

Боки торта рекомендують присипати бісквітними крихтами й помістити до холодильника щонайменше на 4 години. Потім прикрасити торт збитими вершками і подавати до столу.