Генеральна прокуратура України отримала від фахівців-перекладачів переклад висновків фоноскопічної експертизи записів екс-охоронця колишнього Президента України Леоніда КУЧМИ Миколи МЕЛЬНИЧЕНКА, які досліджувала група міжнародних експертів у Німеччині.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ГПУ.

Водночас в ГПУ відмовились сказати, до яких саме висновків дійшли експерти, але зауважили, що наразі перекладені матеріали передані слідчим, які продовжують розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2008 року у Вашингтоні М.МЕЛЬНИЧЕНКО в присутності представників Генпрокуратури України передав європейським експертам записуючий пристрій і фрагменти записів, нібито зроблених ним у кабінеті Л.КУЧМИ, які можуть стосуватися кримінальної справи про вбивство журналіста Г.Гонгадзе.

29 жовтня ц.р. екс-майор Державної служби охорони М.МЕЛЬНИЧЕНКО запевнив, що міжнародні експерти визнали автентичними фрагменти його записів (що стосуються кримінальної справи про вбивство журналіста Г.Гонгадзе), нібито зроблених у кабінеті Л.КУЧМИ.