Від початку року місто тоне в купах сміття / фото УНІАН

У Красноярську активісти зібрали посилки зі сміттям і відправили їх депутатам Держдуми і сенаторам.

Відповідний відеоролик був викладений на YouTube.

Читайте такожВідео із забитої сміттям до стелі російської квартири шокувало мережу

«Депутати і сенатори, для чого ми вас обирали? Подивіться, в якому місті ми живемо. Ось, беріть і нюхайте рідне сміття Красноярська. Ми посилаємо вам, а ви, будь ласка, нюхайте його. Мер міста від нас тікає — йому концерти важливіші, губернатор взагалі ніяк не коментує ситуацію, міністр екології під час такої тупикової ситуації йде у відпустку. Навіщо всі ці люди працюють, чим вони займаються?!» — звернулася до парламентарів ініціатор акції Євгенія Єлізар'єва.

Адресатами називаються депутати Держдуми Юрій Швиткін, Сергій Натаров, Віктор Зубарєв, Раїса Кармазіна і сенатор від Красноярського краю Андрій Клішас.

Як відзначає місцевий портал NGS24.ru, з 1 січня у Красноярську почалася сміттєва реформа. За вивезення сміття городяни платять не 2-3 рублі з квадратного метра квартири, а за кількістю прописаних: 79 рублів за людину для жителів лівого берега, 89 — для правого. Відповідальність лежить на спеціально відібраних операторах.

Видання додає, що з початку року місто тоне в купах сміття. На 13-й день реформи смітника не розгрібають навіть поруч з мерією. Жителі зажадали у градоначальника Сергія Єрьоміна скасувати нововведення, але той не став з ними спілкуватися.