Підозрюваний Айрат Мухарлямов / фото з його соцмереж

У Росії прокуратура почала перевірку стосовно вчителя декількох навчальних закладів Казані Айрата Мухарлямова, якого колишні учениці звинуватили в домаганнях і сексуальному насильстві.

Про це повідомляє «Новая газета».

Звернення в прокуратуру склав головний редактор видання «Площадь свободы» Ксенія Лукічева, яка опублікувала статтю про ґвалтівника.

Відео дня

Сім колишніх учениць розповіли про те, як учитель історії споював їх, роздягав і просив принести йому задоволення» під час поїздок на турніри з інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?». За їх словами, домагання відбувалися в 2013-2017 роках, коли вчитель історії працював у кількох школах.

Читайте такожУ Росії топ-менеджер банку і підприємець зґвалтували школяра і заразили його ВІЛ

Одна з дівчат повідомила, що він чіпав її за груди, засовував руки їй в труси і просив «відсмоктати йому», інша згадала, як він «зняв з неї штани» і почав умовляти «дати хоча у попу». 15-річній учениці, за її словами, він запропонував зробити йому мінет за блок сигарет, після чого «силою поставив її на коліна, взяв за волосся і почав рухати її голову до свого члена».

Після публікації листувань з однією зі школярок, вчитель заявив, що потерпілі «самі хотіли» сексу і його «не буде мучити совість».

Прокуратура Казані почала перевірку повідомлень у ЗМІ про Мухарлямова.

Директори установ, де працював Мухарлямов, не чули про випадки домагань і відгукувалися про нього, як про хорошого педагога і тренера. У прес-службі мерії заявляли, що за час його роботи в гімназії № 19 від учнів та батьків скарг не надходило. Мухарлямов заявляв, що під час його поїздок з дітьми «нічого такого не було».