З дівчинкою жили близько ста декоративних щурів / фото RoksolanaToday&Крим

У Калінінському районі Санкт-Петербурга знайшли восьмирічну дівчинку, яка жила в захаращеній квартирі серед сотні щурів.

Про це повідомляється на сайті уповноваженого з прав дитини Росії Світлани Агапітової.

Наголошується, що раніше сім'я в поле зору суб'єктів профілактики не потрапляла. 11 квітня на запахи з квартири поскаржилися сусіди, які вже давно намагаються домовитися про те, щоб усунути сморід. Потрапити в житло вдалося лише 26 квітня.

Відео дня

Читайте такожУ Росії мати 5-річної дівчинки-"мауглі" пояснила мовчання своєї дочки

«Побачене шокувало: двокімнатна квартира виявилася повністю завалена сміттям, до того ж, разом з людьми в ній мешкають близько ста декоративних щурів», - йдеться в повідомленні.

Мама погодилася тимчасово помістити доньку в соціозахисну установу у зв'язку з важкою життєвою ситуацією. Жінка, яка виховує дитину разом з бабусею, висловила готовність навести вдома порядок і позбутися від гризунів.

Сьогодні дівчинка повинна бути переміщена з лікарні в Центр соціальної допомоги. Першокласниця відчуває себе добре, ніяких проблем зі здоров'ям у неї немає.

Як повідомляв УНІАН, раніше в одному з багатоповерхових будинків у Москві на Ленінградському шосе поліція виявила п'ятирічну брудну дівчинку, яка сиділа в купі сміття, налякана, і не розмовляла.