16 травня відбувся суд по справі "Черкаліна", полковника залишили під вартою / inforesist.org

У начальника банківського відділу Управління «К» ФСБ Росії полковника Кирила Черкаліна в ході обшуків на трьох квартирах була виявлена і вилучена сума, еквівалентна 12 мільярдів рублів. Ця сума на три мільярди більше, ніж попередній «рекорд» у справах про хабарництво - знайдені у екс-полковника МВС Дмитра Захарченка.

Про це повідомляє агентство «Росбалт», посилаючись на свої джерела.

Оперативники підозрюють, що контррозвідник з двома колишніми колегами надавав допомогу як мінімум трьом банкам. У тому числі - банку «Траст».

Відео дня

«Ми підозрюємо, що ці гроші були отримані за загальне заступництво від представників комерційних структур, в першу чергу - від керівників банків», - зазначило джерело.

Читайте такожЕкс-полковника, який покривав головного в Росії "злодія в законі", відправили у в'язницю слідом за ним

Офіційна сума хабарів, яка фігурує у справі, на даний момент значно менше. За версією слідства, Черкалін з жовтня 2013 року по лютий 2015 року отримав через посередника від підприємця Назарова 850 тисяч доларів «за вчинення дії або бездіяльність на користь хабародавця і комерційної структури, а також за загальне заступництво».

Кримінальну справу стосовно начальника відділу Управління «К» було порушено за заявою Назарова 23 квітня 2019 року. Через два дні він був затриманий співробітниками ФСБ РФ, а потім заарештований.

Московський окружний військовий суд 16 травня розглянув скаргу адвокатів Черкаліна на обраний йому запобіжний захід, обвинуваченого залишили під вартою.