У Tinder заперечують, що їх зобов'язали передавати ФСБ особисті дані користувачів / roskomsvoboda.org

Офіційний представник онлайн-сервісу знайомств Tinder підтвердив журналістам, що дані для включення сервісу в російський реєстр організаторів поширення інформації (ОРІ) були надані Роскомнагляду. У компанії зазначили, що це не означає передачу даних про російських користувачів владі.

Читайте такожРосіянина оштрафували за фото з ліпленням "Путін пі**р" на стіні

«Ми отримали запит на реєстрацію від російських органів влади, і на даний момент ми зареєструвалися, щоб відповідати вимогам закону. Проте, ця реєстрація жодним чином не означає передачу будь-якого користувача або особистих даних певним російським регулюючим органам. Ми не передавали жодних даних російському уряду», - сказав представник Tinder в коментарі "Коммерсанту".

Відео дня

Нагадаємо, Роскомнагляд вніс до реєстру організаторів поширення інформації (ОРІ) популярну онлайн-платформу для романтичних знайомств Tinder.

За російськими законами потрапляння в даний реєстр накладає на інтернет-сервіс низку зобов'язань. Зокрема – збирати та надавати на першу вимогу силових органів РФ не тільки усі дані користувача, а також листування, аудіо-, відео - та інші матеріали користувачів.