Путіну пообіцяли систему космічного стеження за Росією / REUTERS

Глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін розповів про проект «Государеве око», яке дозволить Кремлю стежити за ситуацією в регіонах Росії в режимі реального часу.

Читайте такожBloomberg: Навіть власний уряд не вірить обіцянкам Путіна про покращення в Росії

"Повний доступ до цієї системи матиме президент, думаю, що при контакті з регіональною владою можна використовувати ці дані, коли звіти регіонів ідуть одні, але у глави держави є можливість моментально все побачити в режимі реального часу. Що реально відбувається з будівництвами, об'єктами, людьми, посівами, дорогами та багато-багато іншим", - цитує «Інтерфакс» заяву Рогозіна журналістам.

Відео дня

Він назвав цю систему "гарним зором, що пронизує всю інфраструктуру держави".

У січні Рогозін повідомляв, що держкорпорація пропонує реалізувати проект, під назвою "Государеве око". Задум системи полягає в тому, щоб бачити через космічні знімки високої роздільної здатності динаміку зміни будь-яких процесів на Землі.

У травні прес-секретар «Роскосмосу» Володимир Устименко повідомив журналістам, що проект знаходиться на початковій стадії реалізації, що займається відомство поки не визначено.

Раніше Роскомнагляд зобов'язав популярний онлайн-сервіс знайомств Tinder надавати силовикам дані і листування користувачів. Сервіс використовує при підборі пар геолокацію.