На даний момент поліція продовжує вибіркові затримання / скріншот

Співробітники Росгвардії затримали іноземного громадянина під час акції в підтримку журналіста Івана Голунова в центрі Москви. Чоловіка хотіли посадити до автозаку, але потім відпустили, дізнавшись, що він громадянин США.

Відеозапис інциденту з'явився в Youtube.

Читайте такожРезонансний арешт опозиційного журналіста в РФ: з Івана Голунова зняли всі обвинувачення

“Він же неруський! Хто неруського привів? Американець - вільний!» - сказав силовик.

Кілька сотень москвичів зібралися у центрі російської столиці біля пам'ятника Грибоєдова і організували марш до головної будівлі Міністерства внутрішніх справ РФ. У підсумку до автозаків помістили понад 200 осіб. Серед них журналісти Meduza, «Дождя», «Коммерсанта» і «МБХ Медиа».

Учасники прийшли на акцію в майках із написом «Свободу Голунову», а також роздавали листівки з прізвищами людей, звинувачених у торгівлі наркотиками, хоча насправді вони займалися активною громадською діяльністю. У листівках також згадувалися громадяни України, зокрема, Володимир Присіч.

Крім того, деякі учасники акції прийшли з плакатами на підтримку Олега Сенцова, Олександра Кольченка, кримських татар і військовополонених українських моряків.

На даний момент поліція продовжує вибіркові затримання. ОМОН заблокував підходи і проїзди до будівлі МВС РФ (Петрівка, 38).

Нагадаємо, власкора видання Meduza Івана Голунова затримали в Москві 6 червня. Йому пред'явили звинувачення в замаху на збут наркотиків у великому розмірі. Сам він заявляв, що заборонені речовини йому підкинули і таким способом з ним хочуть розправитися герої його розслідувань щодо похоронного бізнесу.

Переслідування журналіста викликало хвилю обурення в суспільстві.

11 червня глава МВС Володимир Колокольцев оголосив, що з Івана Голунова зняті всі обвинувачення. Його звільнили в цей же день.