Блогера відпустили з поліції близько 03:00 ночі / фото: Sokolovsky!

В ніч на 25 червня в Москві затримали відомого відеоблогера Руслана Соколовського, який вийшов на Червону площу з плакатом «Путін лох», протестуючи таким чином проти закону про неповагу до влади.

Про це повідомляє Meduza.

Читайте такожРосіянина оштрафували за фото з написом "Путін пі**р" на стіні

Відео дня

За даними «ОВС-Інфо», блогера відпустили з поліції близько 03:00 ночі. Чи складено на нього протокол про адміністративне порушення, невідомо.

Нагадаємо, в травні 2017 року Соколовського засудили до трьох з половиною років умовно через публікацію відео, в якому він грає в гру Pokemon Go в єкатеринбурзькому Храмі-на-Крові.

Блогера визнали винним за трьома кримінальними статтями: про екстремізм, образу почуттів віруючих і використання спеціальних технічних засобів для негласного отримання інформації. Пізніше термін йому знизили до двох років і трьох місяців умовно. Згодом суд зняв з нього судимість через часткову декриміналізацію статті про екстремізм.

Як повідомляв УНІАН, у Москві силовики 12 червня затримали як мінімум 549 учасників несанкціонованої владою протестної ходи проти практики фабрикації кримінальних справ.