На заводі Дерипаски записали реп з благаннями скасувати санкції США / YouTube/Илья Бондаренко

Працівники автомобільного заводу в Росії записали реп-відео з благаннями до уряду США скасувати санкції проти їхньої країни. Оскільки вони от-от втратять роботу. Учасники ролика працюють на компанію «Група ГАЗ». Їхній завод у місті Ярославль виготовляє двигуни для російських автомобілів.

Як пише Newsweek, свої скарги на санкції росіяни, щоправда, записали під музику пісні Gangster Paradise американського виконавця Coolio. На відео різні працівники заводу читають реп про шкоду санкцій для них особисто. Один з працівників Ілля Бондаренко завантажив ролик на YouTube, зазначивши, що працює на заводі «ГАЗ» вже вісім років і пишається цим. Але його життя погіршують санкції США.

Читайте такожКремлівський пропагандист Кисельов зібрався провести реп-фестиваль на нудистському пляжі в Криму

Видання нагадує, санкції проти Росії були запроваджені в кілька етапів після того, як Росія анексувала Крим і розв’язала війну на Сході України. «Група ГАЗ» потрапила в «чорний список» у квітні 2018 року, оскільки вона належить російському олігарху з оточення Володимира Путіна Олегу Дерипасці. Мільярдер нещодавно сказав Bloomberg, що його компанія може дуже скоро збанкрутувати через санкції. Тому уряду Росії доведеться націоналізувати її, щоб врятувати найбільшого виробника автомобілів країни. Олігарх визнав, що через санкції «ГАЗ» втратив клієнтів.

Читайте такожТерорист Гіркін вирішив продати медаль за окупацію Криму через брак грошей

«Я розумію, що все це політика. І я не хочу туди лізти. Ми хочемо просто тихо працювати», - сказав Бондаренко.

«Американці кажуть, що санкції не спрямовані проти простих людей. Але це не так! Я хочу, щоб якомога більше людей побачили це відео», - додав він.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін дотримується протилежної думки. У 2017 році він навіть заявив, що санкції корисні для його країни. Мовляв, зовнішній тиск змусив Росію розвивати промисловість. Але, схоже, це зовсім не так.