32-річного Максима засудили до дев'яти років / фото: "Московський комсомолець"

У Москві суд засудив до дев'яти років позбавлення волі 32-річного місцевого жителя, який відправив маму в театр на «Царя Едіпа», після чого жорстоко вбив її.

Про це повідомляє газета «Московский комсомолец» з посиланням на прес-службу столичного управління Слідчого комітету Росії.

Чоловік на ім'я Максим був керівником фінансової організації і жив у достатку. Його мати Людмила проживала окремо у квартирі на вулиці Байкальська.

Відео дня

Читайте також80-річна росіянка не серійним вбивцею

Відносини між ними були напруженими, і жінка постійно критикувала сина. В знак примирення він допомагав їй фінансово і відправляв на відпочинок за кордон.

Після чергового конфлікту, коли Людмила посварилася з невісткою, Максим вирішив убити матір. У квітні 2018 року він подарував їй квиток на спектакль «Цар Едіп», щоб виманити її з квартири. В цей час він сховався в шафі у жінки. Коли вона повернулася додому, син накинувся на неї і завдав 30 ножових ударів.

Після вбивства чоловік змив з себе кров і переодягнувся в чистий одяг, який приніс з собою. Ніж і закривавлені речі він викинув. Через кілька днів він прийшов до матері і викликав поліцію, щоб відвести підозри від себе, проте в ході розслідування була розкрита його причетність до вбивства.

Цікавим фактом є спектакль, який вибрав чоловік перед вбивством матері. Нагадаємо, що у свій час Зігмунд Фрейд увів у психоаналіз поняття Едипів комплекс позначає несвідоме чи свідоме сексуальний потяг до батьків протилежної статі та амбівалентні (подвійні) почуття до батьків тієї ж статі.

Як повідомляв УНІАН, в Архангельську за підозрою у вбивстві 17-річної знайомої затримані дві 16-річні дівчини. Вони взяті під варту.