Опубліковані свідчення строковика, який влаштував розстріл товаришів по службі в Забайкаллі / BAZA

Російський солдат Раміль Шамсутдінов, який вбив вісьмох своїх товаришів по службі, пояснив мотиви вбивства на допиті. За його словами, офіцери частини погрожували йому зґвалтуванням.

Читайте такожЗ'єднання явилося фото солдата, який влаштував бійню в Росії

Свідчення Шамсутдінова опублікував проект Baza. За версією слідства, солдат пішов на злочин, тому що його погрожували «опустити».

Відео дня

«Все почалося відразу, як тільки я прийшов. У мене вкрали, точніше, відібрали телефон. Рідним я не став повідомляти, щоб не переживали. Я тільки сімку сховав і іноді вставляв в чужі телефони, щоб подзвонити і поговорити з родиною. Що ще відбирали? Гроші...», – розповів Шамсутдінов.

За його словами, поскаржитися на свавілля в частині було нікому.

«Кому скаржитися? Смішно. Повідомляти просто нікому. Кому мені повідомляти, якщо самі офіцери мене і били? Думав втекти, але ж все закрито. Що мені було робити?» – вказав він.

«В той день вони пообіцяли мене опустити. Так і сказали, попередили, що типу зґвалтують. Лейтенант в той день мені сказав, що все, розумієш, після варти — все буде. Всіх молодих інших до мене вже опускали, я знаю. А в цей вечір, значить, моя черга, мені діватися нікуди було, що мені робити?» – зізнався строковик.

Про скоєне Шамсутдінов не шкодує: «єдине, мені шкода, що я випадково зачепив двох хлопців, які були зовсім ні до чого. До решти у мене немає жодної жалості. А ці хлопці з одного зі мною призову...».

Як зазначають журналісти, 5 листопада представники ветеранської організації «Офіцери Росії» і «Комітету солдатських матерів Росії» дали спільну прес-конференцію. Активісти цих організацій вважають, що причиною вбивства військових стали "жорстокі комп'ютерні ігри" та Інтернет, а не свавілля і дідівщина в частині.

Нагадаємо, 25 жовтня солдатів ВЧ №54160 у російському Забайкаллі Раміль Шамсутдінов відкрив вогонь по товаришах по службі, в результаті чого вісім осіб загинули, двоє отримали поранення.

У Міноборони припустили, що причиною став нервовий зрив, який виник у строковика на тлі особистих проблем.