Альона Прокудіна з мамою Ольгою Проніною / фото: Павло Чіков / Twitter

В кінці серпня 14-річну школярку з Красноярська Альону Прокудіну ФСБ Росії кинула в психоневрологічний диспансер через групи і листування в соцмережах. Дівчинка розповіла про ненормальні умови перебування в медзакладі.

Її слова передав адвокат міжнародної правозахисної групи «Агора» Володимир Васін, повідомив глава правозахисної організації Павло Чіков у своєму Telegram-каналі.

Читайте також"Не хоче вмирати у в'язниці": в РФ поліція довела 85-річного пенсіонера до самогубства через кущ конопель

Відео дня

За словами Альони, в її палаті знаходиться дев'ять хлопчиків і чотири дівчинки. Їх змушують спати по 13 годин на добу, при цьому під час сну вони зобов'язані зняти верхній одяг і знаходитися тільки у спідній білизні. Підліткам також не можна користуватися склянками і пляшками з водою - дозволяється пити воду тільки з-під крана.

Альона потрапила у диспансер 24 серпня, але, за її словами, з цього дня вона спілкувалася з психологом лише один раз. У неї перевірили серце, після чого була лікарська комісія. Як пише Павло Чіков, за її підсумками керівництво диспансеру звернулося до суду із заявою про примусову госпіталізацію.

Госпіталізація Альони Прокудіної: що відомо

  • Співробітники ФСБ в бронежилетах і з автоматами увірвалися у квартиру дівчинки о п'ятій ранку 24 серпня, вилучили ноутбук і щоденники школярки, а також зірвали плакати зі стін в її кімнаті.
  • 2 вересня головний позаштатний психіатр МОЗ Красноярського краю Олександр Бендера заявив, що дівчинку направили в диспансер не тільки через соцмережі, але і через «цілий ряд чинників».
  • За даними «Агори», приводом до дій силовиків стала підписка дівчинки на присвячену розстрілам групу в соцмережі «ВКонтакте». Сестра школярки стверджувала, що батьків заплутали і змусили підписати угоду про добровільну госпіталізацію.