Медведєв видав тираду після схвалення законопроекту про допомогу Україні Палатою представників США / скріншот

У суботу, 20 квітня, Палата представників США схвалила законопроєкт про військову та фінансову допомогу Україні. На цю подію одразу ж відреагував колишній російський президент, а нині заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв.

"У тому, що американські законодавці схвалять "допомогу" банді неонацистів, ніхто не сумнівався. Це було голосування радісних штатівських виродків:

а) за продовження громадянської війни розділеного народу нашої раніше єдиної країни;

Відео дня

б) за максимальне збільшення кількості жертв цієї війни", – написав він у своєму телеграм-каналі.

Медведєв додав, що Росія переможе, незважаючи на "61 млрд кривавих доларів, які здебільшого підуть у глотку їхнього ненаситного ВПК". Вкотре не обійшлося без пафосних слів про те, що "сила і правда за нами".

"Але з урахуванням русофобського рішення, що відбулося, не можу з усією щирістю не побажати США якнайшвидше самим зануритися в нову громадянську війну. Яка, сподіваюся, кардинально відрізнятиметься від війни Півночі і Півдня в XIX столітті і вестиметься із застосуванням літаків, танків, артилерії, РСЗВ, усіх видів ракет та іншої зброї. І яка призведе нарешті до безславного розпаду мерзенної імперії зла ХХI століття – Сполучених Штатів Америки", – видав Медведєв.

Голосування за допомогу Україні в Палаті представників США

Палата представників США проголосувала за схвалення допомоги Україні. Голосування за цей і ще три законопроєкти, зокрема щодо допомоги Ізраїлю і Тайваню, відбулося в суботу, 20 квітня.

На підтримку України з американського бюджету виділять 60,84 мільярда доларів. Кошти буде розподілено за кількома напрямками.

Наступним кроком буде розгляд законопроєкту в Сенаті США. Лідер більшості у верхній палаті Конгресу Чак Шумер заявив, що він очікується вже у вівторок, 23 квітня. У разі схвалення, документ буде передано на підпис президенту США Джо Байдену.

Вас також можуть зацікавити новини: