Путін втратив левову частку підтримки після заколоту "вагнерівців", впевнений експерт / фото REUTERS

Доктор історичних наук, політолог Юрій Фельштинський припустив, які регіони першими залишать склад Росії за умови "розлому".

"Чечня на першому розломі заявить про свою незалежність. Чи зробить це Кадиров в надії, що він тоді залишиться живим, або хтось інший - не знаю. Але те, що Чечня відокремиться від РФ, думаю, це очевидно ... Слід очікувати, що відокремляться Інгушетія, Дагестан, може бути Татарстан", - заявив він.

За його словами, багатьом здалося, що цим "розломом" став заколот ПВК "Вагнер" в Росії, але це не так. Разом з тим, експерт упевнений, що після цього невдалого перевороту "багато що" змінилося. Зокрема, кремлівський диктатор Володимир Путін втратив левову частку підтримки.

"Хто з нинішніх бюрократів, хто має відношення до керівництва країни, може зараз робити ставку на Путіна? Ніхто. Він втік у першу хвилину, як тільки запахло якоюсь загрозою. Навіть загрозою не запахло - все одно втік. Хто на нього може розраховувати, хто на нього може сподіватися?" - додав Фельштинський.

Кадиров готує Чечню до життя без Росії - думка

Нагадаємо, публіцист і політолог Андрій Піонтковський вважає, що Рамзан Кадиров вже ментально перебуває в постпутінській Росії:

"Нікуди кадировці після заколоту Пригожина не підуть. Кадиров вже живе ментально у постпутінській поствоєнній Росії і армію створює для захисту своєї держави".

Він додав, що Чечня де-факто незалежна, але це все тримається на особистій унії Путіна і Кадирова.

Вас також можуть зацікавити новини: