Пригожин хоче "поговорити" з бойовиками, які зізналися у вбивствах / скріншот

Власник "Групи Вагнера" Євген Пригожин закликав добровільно здатися його структурам колишнього бойовика цього угруповання Олексія Савічева, який в інтерв'ю Gulagu.net розповів про воєнні злочини вагнерівців в Україні.

У зверненні, яке поширили пригожинські телеграм-канали, ватажок вагнерівців заявив, що його підлеглі вже добу розшукують Савічева і не можуть знайти. Тому колишньому бойовику пропонується самостійно зв'язатися з "колл-центром ПВК "Вагнер".

"Я даю гарантію, що його ніхто не буде переслідувати — ні за законом, ні будь-яким ще чином. Йому потрібно повідомити про те, для чого він дав цю фальсифікацію, хто за цим стоїть, яким чином його шантажували, і чи були поставлені ще якісь завдання", - говорить Пригожин.

Відео дня

Олігарх запевняє, що не буде "трясти скелети в шафі", через які Савічев погодився співпрацювати з Gulagu.net.

"Тому, Кучеряй (позивний Савічева - УНІАН), зв'язуйся з колл-центром ПВК "Вагнер", приїжджай, все розкажеш. Я тобі даю гарантію: поїдеш живий і неушкоджений", – сказав Пригожин.

Зізнання Савічева у воєнних злочинах в Україні

Напередодні російський правозахисний проект опублікував велике інтерв'ю з двома колишніми ув'язненими, які завербувалися в "Групу Вагнера", відслужили піврічний контракт на фронті і зуміли повернутися в Росію. У цьому інтерв'ю Савічев і другий екс-вагнерівець Улдаров розповіли, як вбивали цивільних, полонених українців і російських солдатів-"відмовників" на Донбасі.

Євген Пригожин виступив з спростуванням цього інтерв'ю і запевнив, що його бойовики цивільних не розстрілюють. Проте, українська прокуратура вже відкрила нову кримінальну справу для перевірки викладених в інтерв'ю тверджень.

Вас також можуть зацікавити новини: