Центральна влада РФ слабшає, вважає опозиційний політик / ілюстрація REUTERS

У Російській Федерації слабшає центральна влада, розповзається тканина державності.

Через це починають підіймати голову внутрішні критики, розповів колишній депутат Держдуми РФ, російський опозиціонер Ілля Пономарьов в ефірі "FreeДом". "Зараз (проукраїнські висловлювання першого заступника очільника комітету Держдуми Росії у справах СНД Костянтина Затуліна - Ред.) це скоріше ілюстрація того, що центральна влада слабшає, розповзається, що все йде у тартарари. І тому всі внутрішні критики починають підіймати голову для того, щоб зіграти свою власну гру в цій каламутній воді...", - заявив політик.

На його думку, це лише початок. "Ця тканина державності розповзається, немає кулака, який вони можуть стиснути та вдарити. Вони не можуть захистити територію чи наступати в Україні…", - зазначив екс-депутат.

Відео дня

Пономарьов вважає, що російська влада всередині своєй держави не може приструнити опонентів.

Важливі новини Росії - сьогодні це варто знати

Наприкінці травня російський терорист Ігор Гіркін, відомий ще як Стрєлков, говорив, що "кухар" Володимира Путіна - ватажок російської приватної військової компанії "Вагнер", Євген Пригожин готується до здійснення перевороту. Пізніше сам путінський "кашевар" це ствердження Гіркіна відкинув.

Потім Костянтин Затулін на форумі "Яка Україна нам потрібна?" відкрито розкритикував путінську війну та сказав, що українська держава буде існувати далі при президентові Володимиру Зеленському чи його наступниках. За такі висловлювання Затуліну загрожує покарання.

Згодом Путін на нараді з постійними членами Ради безпеки РФ поскаржився, що ситуацію всередині країни намагаються розгойдати "недоброзичливці", і є загроза владі.

Вас також можуть зацікавити новини: