REUTERS

Мер Москви Сергій Собянін заявив, що в День Росії 12 червня і в день проведення параду Перемоги 24 червня в місті не планується ніяких масових заходів, і рекомендував жителям міста залишатися вдома.

Про це він заявив в ефірі російського телебачення, пише "Медуза".

"Я б не рекомендував нікуди ходити в ці свята, у нас поки заборонені масові заходи. Так, офіційні заходи будуть проводитися і 12-го, і в день параду. Але краще це подивитися по телевізору. Але ніякої масовки, глядачів там не повинно бути", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЛукашенко "відгуляє" парад Перемоги у Москві – росЗМІ

У Москві з 9 червня було скасовано режим самоізоляції, який діяв понад два місяці. Скасування сталася достроково - передбачалося, що самоізоляція триватиме як мінімум до 14 червня.

Скасування самоізоляції в Москві пов'язували з необхідністю проведення голосування щодо поправок до Конституції, яке заплановано на 1 липня. За даними ЗМІ, перед цим з Собяніним говорив особисто президент РФ Володимир Путін. У Кремлі заявили, що рішення про скасування обмежень глава міста прийняв сам.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Кремлі заявили, що не запросили президента України Володимира Зеленського на парад до Москви 24 червня, оскільки "Україна не сигналізувала про бажання розділити радість від свята Перемоги".