У Росії "гвардійці" погрожували чоловікові / Скріншот

У мережі з'явилося відео, на якому росгвардійці пригрозили підкинути наркотики чоловіку в Москві.

Читайте такожУ ФСБ заявили про запобігання теракту в анексованому Новини: терористи начебто малі зв'язки з Україною

Як повідомляє TJournal, відеозапис розлетілася різними Telegram-каналами і соцмережами. На кадрах двоє чоловіків у формі Росгвардії погрожують підкинути наркотики чоловікові і відправити його «на зону на 5 років просто так».

Видання «Блокнот» опублікувало розповідь сусіда чоловіка Дмитра. За його словами, 6 червня Олександр (чоловік на відео) слухав музику, коли близько 17:00 сусідка затребувала її вимкнути. Олександр відмовився, після чого вона викликала поліцію.

Проте на виклик не приїхала поліція, а Рогсвардія, яка стала погрожувати чоловікові. Він записав, те, що відбувається, на камеру, а потім виклав запис в мережу.

За словами Дмитра, наступного дня «невідомі співробітники у штатському» попросили Олександра «тихо-мирно видалити це відео». Чоловік так і вчинив, однак Дмитро захотів надати ситуації розголосу: «Людини пресують, її трясе, за неї нікому заступитися. Я йому сказав — в тебе здоров'я не вистачить, а у мене вистачить».

У «Росгвардії» журналістам заявили, що особи співробітників встановили і притягнули їх до відповідальності.

Нагадаємо, в липні минулого року в Москві затримали журналіста «Медузи» Івана Голунова. Поліцейські заявили, що при собі і вдома чоловік зберігав наркотики.

На суді захист журналіста вказував на численні порушення в діях поліцейських і допускав, що під час затримання правоохоронні органи підкинули наркотики. З моменту затримання Голунова в Москві та інших містах Росії проходили демонстрації на підтримку затриманого і свободи слова.

Зрештою з Голунова зняли звинувачення.