Путін не привітав українців з Днем перемоги / скріншот

Російський диктатор Володимир Путін не привітав народ України із Днем пам'яті та примирення, а також з Днем перемоги. У вітальному посланні він пофантазував про нацистів та їхні "нинішні ідеї".

Як повідомляє прес-служба Кремля, диктатор направив вітальні послання лідерам Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизії, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Абхазії, Південної Осетії, а також народам Грузії.

"Сьогодні наш моральний обов'язок свято зберігати передані батьками і дідами традиції дружби і взаємодопомоги, не допускати спотворення історичної правди про Велику вітчизняну війну (Другу світову війну - УНІАН), як і виправдання нацистів, їхніх посібників і нинішніх ідей", - заявив Путін.

Відео дня

День перемоги: позиція України

Нагадаємо, що у 2015 році Верховна Рада України запровадила відзначення 8 травня Дня пам’яті та примирення, 9 травня - Дня перемоги над фашизмом у Другій світовій війні.

У відеозверненні сьогодні президент Володимир Зеленський запропонував відзначати в Україні День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 8 травня. Водночас він підписав указ про відзначення в Україні 9 травня Дня Європи - свята єдності усіх європейців, які знищили нацизм.

Вас також можуть зацікавити новини: