Рамзан Кадиров / REUTERS

Глава Чечні Рамзан Кадиров назвав несправедливими санкції Держдепартаменту США щодо себе і вважає, що гідний Нобелівської премії за перемогу над тероризмом.

Про це Кадиров заявив у ефірі телеканалу "Росія 1" (ВГТРК) у неділю, повідомляє російський "Інтерфакс".

"Ми зупинили війну, знищили міжнародний тероризм. Нобелівську премію мені треба дати за перемогу над тероризмом, а вони, навпаки, мене під санкції. Несправедливо!", - сказав він.

Відео дня

Кадиров зазначив, що в той самий час США не можуть впоратися з тероризмом на Близькому Сході.

"Не може Америка нічого зробити, а ми завдяки президенту Володимиру Путіну навели порядок, мирно живемо, розвиваємося. 1,5 млн населення спокійно живе, і почуваємо себе як удома. В Афганістані, Лівії щодня вбивають людей під їх (США) керівництвом, Сирія, Ірак (...) Хто господар всього цього?".

Читайте такожInstagram видалив Кадирова

"Ті, хто мене бачать, вони кажуть мені: якщо ти і твоя родина у (санкційному) списку, то ми теж у списку. Кажуть, що чеченців налякав Кадиров. Ніколи в житті нас неможливо налякати і змусити. Я прошу їх (Держдеп), щоб вони щодня тисячу санкцій придумували проти мене".

Як повідомляв раніше УНІАН, США запровадили санкції проти лідера Чечні Рамзана Кадирова та його сім'ї за порушення прав людини. Своєю чергою, Кадиров заборонив держсекретареві США Майклу Помпео в'їзд до регіону та ввів інші санкції щодо нього.