Експерт розповів про ціль рейду російських добровольців / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Операція РДК, Легіону "Свобода Росії" та Сибірського батальйону – це ознака початку громадянської війни на території РФ, заявив в ефірі телемарафону воєнний експерт Петро Черник. 

"Якщо дивитися на цю ситуацію з точки зору міжнародного права, то там розпочалася громадянська війна. Так, вона ще не масштабована, ще не має великих обертів. Але сподіваємося, що це буде масштабуватися. Тому що сам факт того, що одні громадяни РФ воюють з іншими з метою знесення путінського режиму – не може не тішити", – каже Черник.

Крім того, експерт пояснив, як саме ця операція допомогає Силам оборони України: "Пам'ятаємо, що кожен убитий російський солдат, кожна одиниця спаленої техніки, однозначно не дійдуть на лінії боєзіткнення. І хай може на невеликий період, у якійсь локальній точці, але нашим захисникам буде однозначно легше. І найголовніше, що Путін ревізується не в очах маси, а в елітах. Він за такий проміжок часу не спроможний як головнокомандувач організувати оборону власних кордонів так, щоб там не було подібних ситуацій. Що треба нам – обертів. І щоб якомога довше тривав цей рейд". 

Відео дня

Також, Черник прокоментував посилення обстрілів росіянами прикордонних населених пунктів Сумської області. За його словами, в цьому випадку не йдеться про підготовку РФ до наступу на цій ділянці. 

"Жодної військової мети там немає. Це виключно акт залякування, терористичний аспект – не інакше. Росіяни розуміють, що не можуть впоратися з нами по лінії боєзіткнення і вдаються до своєї класичної тактики", – каже Черник.

Рейд російських повстанців на територію РФ: що треба знати

Незадовго до початку виборів у Росії, бійці добровольчих групувань РДК, "Свобода Росії" та Сибірський батальйон, які складаються з російських військових та воюють на боці України, заявили, що почали військову операцію на території РФ.

Як повідомляв УНІАН з посиланням на бійця "Свободи Росії", однією з цілей цього рейду є стягнути на себе значну кількість військової техніки та особового складу ворога. 

Вас також можуть зацікавити новини: