Росіяни - за війну в Україні і штурм Києва, але їхати на фронт не хочуть / фото ОВС-Інфо

Більшість опитаних росіян вважають, що оголошена Путіним "спецоперація" в Україні затягнулася - так вважають 59% респондентів.

Про це свідчать результати опитування служби Russian Field, передає "Комерсант".

За даними соціологів, третина опитаних сказали, що вона "безумовно затягнулася", а 26% - "швидше затягнулася". 28% переконані в зворотному, а 13% вагалися у відповіді. При цьому 41% опитаних зізналися, що "відчувають втому" від новин про війну, але більшість (56%) таких почуттів не відчувають.

Відео дня

Також третина опитаних сказали, що війна триватиме більше року, а 18% вважають, що бої завершаться протягом року. "Безумовно" або "швидше" успішною для РФ "спецоперацію" вважають 62% опитаних, 19% мають зворотну думку.

Примітно, що 62% опитаних чоловіків не готові особисто їхати на війні в Україну, а 29% нібито не проти такого варіанту. Найчастіше це люди у віці 45-59 років. Не поспішають громадяни РФ і підтримувати свою армію матеріально: 69% респондентів не готові віддавати свої кошти на потреби військових, а 12% згодні витрачати на це не більше тисячі рублів на місяць.

На тлі неготовності воювати особисто цікавою виглядає нібито підтримка можливого рішення Путіна про "початок нового наступу на Київ". "За" висловилися 60% опитаних, проти - 26%. У той же час, 65% респондентів підтримали б рішення диктатора про зупинку "спецоперації" вже завтра з подальшим підписанням мирної угоди. 28% - проти. Продовження війни підтримали 52% опитаних, перехід до мирних переговорів - 38%.

Повідомляється, що всього в ході телефонного дослідження 28-31 липня опитали 1609 респондентів у восьми регіонах РФ. Автори опитування відзначають, що в умовах нинішнього політичного режиму в РФ результати дослідження можуть не відображати реальну картину через страх громадян говорити на тему війни.

Зазначимо, раніше президент Володимир Зеленський закликав західні країни заборонити в'їзд для всіх російських громадян, щоб зупинити анексію територій України.