Путін різко збільшив кількість публічних виступів / скріншот

Повної перемоги Кремля над Євгеном Пригожиним так і не сталося, бунтівники не покарані - і Путін шукає спосіб виправити той ефект, який справив бунт вагнерівців на еліти та населення.

Саме для цього Путін різко збільшив кількість публічних виступів, розповів в інтерв'ю "МО" політолог Кирило Рогов.  

"Його головне завдання - постаратися купірувати той шок, який зазнали росіяни через заколот Пригожина. Війська ПВК без жодного опору йшли до Москви, в цей час президентські літаки покидали столицю - це виглядало як втеча. Путін намагається загладити це потоком новин про себе, які повинні показувати, що нічого не сталося, "бабуся" на тому ж місці", - сказав він.

Відео дня

Експерт каже, що ефект вийшов бентежним.

"Коли Пригожин рушив свої нечисленні сили на Москву, виникла паніка, повне нерозуміння - що буде далі відбуватися. Так це відбилося в інформаційному просторі і сприйнятті населення. Ну і дивне завершення заколоту - повної перемоги Кремля не відбулося. Це суперечить уявленням росіян про те, як влаштована влада", - сказав він.

Публічними виступами президента справа не обмежиться, впевнений Рогов.

"Треба чекати від Путіна, що він буде компенсувати ці ознаки слабкості. Він повинен когось сильно покарати - не важливо за що, просто щоб відновитися в ролі караючого", - додав Рогов.

Заколот Пригожина - останні новини

За даними британської розвідки, заколот Пригожина викликав розбіжність в російській силовій системі. Кількох російських генералів, включаючи Сергія Суровікіна підозрюють у співпраці з бунтівниками. Усередині системи почався пошук ворогів.

Глава ГУР МОУ Кирило Буданов заявив, що ФСБ отримала завдання ліквідувати Пригожина. Також Керівник ГУР припускати, що якби Пригожин зайшов до Кремля, то виявилося б, що будівля порожня - всі втекли.