Росія дістає зі складів стару техніку / фото ua.depositphotos.com

У Росії через понад рік війни продовжують дивувати своїми рішеннями у відновленні стародавньої техніки для відправки на фронт.

"Російські "Кулібіни" продовжують генерувати науково-технічну думку в області породження гомункулусів, в спробі надати легкоброньованим БТ-ЛБ трохи вогневої потужності в умовах її дефіциту в зоні бойових дій", - написав експерт Олександр Коваленко.

Він розповів, що в РФ додумалися встановити на легкий броньований багатоцільовий транспортер-тягач БТ-ЛБ корабельну установку 2-УК-Т з 12,7-мм кулеметами ДШК.

"Найцікавіше в цьому породженні "Кулібіних", що 2-УК-Т це корабельна установка, що розміщувалася на торпедних катерах проекту 123К і 123БІС, 1940-1945 років побудови. 1940-1945... Ось і справді, як діди", - зазначив експерт.

Втрати Россі у війні

Як у березні повідомляв УНІАН, гострий дефіцит озброєнь в російській армії знайшов новий прояв. Росіяни почали встановлювати корабельні знаряддя на бронетранспортери, прагнучи підвищити їх бойову міць.

На озброєнні російських окупантів також були помічені старі гранатомети, які не годяться для боротьби з сучасною бронетехнікою.

У травні стало відомо, що Росія масово знімає з консервації і відправляє на фронт старовинні танки Т-55. Вони годяться більше для музею, ніж для війни.

З початку повномасштабної війни Росія вже втратила понад 3,7 тисячі танків, 7,2 ББМ, понад 4 тисячі артсистем, 6 тисяч транспортних засобів та іншу техніку.

Вас також можуть зацікавити новини: