У Кремлі шукають спосіб позбутися Путіна / фото REUTERS

Цілком ймовірно буде оголошено, що президент Росії Володимир Путін захворів. Його обов'язки тимчасово виконуватиме колективна Рада безпеки. 

Таку думку в ефірі FREEДОМ висловив політолог Андрій Піонтковський, зазначивши, що таку інформацію він отримує в останні дні з різних джерел.

За його словами, оточення глави Кремля, як колективний орган "мечоносців", зрозуміло, що війна в Україні стратегічно програна.

За словами Піонтковського, основний ідеолог війни з Україною пропонує найм'якший варіант для Путіна: "Оголошується, що Путін захворів і на час його хвороби його повноваження тимчасово передаються колективному органу – Раді безпеки. Ця версія стає все більш домінуючою".

"Присутність Путіна при владі тільки погіршує ситуацію...  Від нього треба позбуватися. І це робиться як би обережно. Населення треба підготувати до визнання поразки. І "захворів", і "тимчасово виконує обов'язки" – це перший крок у цьому напрямку. Мені здалося переконливим те, що мова йде про колективний орган. Ніхто не наважується в цей момент стати... нікому не хочеться стати наступником, на долі якого буде визнання про поразку у війні. Цей варіант мені видається дуже логічним і ймовірним", - говорить Піонтковський.

Разом з тим на питання про те, хто ж може стати наступником Путіна, політолог висловив упевненість, що це буде не одна людина, а якийсь колективний орган.

"У російській верхівці, де, в основному силовики, звичайно, всі ненавидять Україну, вони б із задоволенням знищили цю державу. Але зараз у них з'явилися інші, ближчі їм пріоритети. Вони бачать, що ця мета явно вже нездійсненна, і постає питання про владу в Росії вже після поразки. А влада в Росії - це величезні гроші. Влада і гроші. А це ж все доларові мільярдери. І вони зараз вже дбають не про те, як знищити Україну, а як зберегти владу і гроші... Путін вже не приносить ніяких активів. До речі, повним провалом закінчився його візит в ШОС, і це може бути поштовхом до цієї акції. І потрібно думати про те, як зберегти владу і зберегти ці величезні активи. Це вже важливіше, ніж знищення України. Зараз у них вже відбулося фокусування на інших пріоритетах. Догляд за шкірою надзвичайно зручний. Всі шукають винуватця. До речі, цих чекістів підтримують і генерали, тому що їм зараз загрожує розправа, їх можуть звинуватити як винуватців поразки. Фюрер і генерали – це класична колізія. Так їм краще теж позбутися фюрера, щоб не піти шляхом Павлова та інших радянських генералів після поразок 41-го року. І виникає великий колективний інтерес в позбавленні від Путіна", - стверджує Піонтковський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після успішного контрнаступу Збройних сил України Путін почав змінювати свою позицію щодо переговорів з Києвом.

Як раніше повідомляв УНІАН, терорист Ігор Стрєлков заявив, що в Росії може початися революція, в ході якої вб'ють Путіна. Він вважає, що у президента РФ є всі шанси повторити долю поваленого російського імператора Павла I або Слободана Мілошевича, який помер у тюремній камері в Гаазі.

Вас також можуть зацікавити новини: