В РФ знов погрожують Україні ядерною зброєю / фото ua.depositphotos.com

На тлі розгромних поразок окупантів в Україні російська пропаганда знову вдалася до ядерних погроз.

Цього разу в ефірі федерального каналу чоловік топ-пропагандистки Маргарити Сімоньян режисер Тигран Кеосаян заявив, що "ядерна країна не може програти ні в одній війні", якщо вчасно піде на ядерний удар.

"Ядерна держава, особливо така, як Росія, програти не може апріорі. Або програє увесь світ. Ну, будьмо реалістами", - заявив Кеосаян.

Війна в Україні та ядерний шантаж:

21 вересня президент Росії Володимир Путін, говорячи про ядерну зброю, заявив, що використає всі наявні кошти у разі нібито появи загрози територіальній цілісності РФ.

Своєю чергою генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що Росія знає про тяжкі наслідки у разі застосування ядерної зброї.

24 вересня віце-президент Єврокомісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що ЄС має серйозно поставитися до погроз президента РФ щодо можливості застосування ядерної зброї. За словами Борреля, війна досягла "небезпечного моменту".

28 вересня президент України Володимир Зеленський закликав світову спільноту діяти на випередження і не дозволити Росії реалізувати її катастрофічні сценарії. Президент закликав вживати превентивних заходів до Росії, яка здійснює ядерний шантаж.

30 вересня Столтенберг заявив, що ядерні загрози Путіна не зупинять НАТО від підтримки України у звільненні її територій.

Після пошкодження Кримського мосту в Кремлі ухилилися від прямої відповіді на питання про застосування ядерної зброї у відповідь на подібні події.

Пізніше глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що ядерна доктрина поширюватиметься і на тимчасово захоплені території України, які РФ спробувала анексувати за підсумками фейкових "референдумів".

Експерти відзначають, що ядерні загрози Росії поки не виходять за рамки слів і реальна Підготовка до атаки не ведеться.

Президент Володимир Зеленський вважає, що ситуація на полі бою не вплине на рішення Росії щодо застосування ядерної зброї проти України.

Водночас американський лідер Джо Байден замислився, чому кремлівський диктатор продовжує говорити про ядерну зброю, якщо не збирається його використовувати.

Вас також можуть зацікавити новини: