Дані про Суровікіна зникли з сайту Міноборони Росії / фото скріншот

З сайту Міноборони Росії зникла сторінка з інформацією про "Генерала Армагеддона" Сергія Суровікіна.

Колишнього командувача Повітряно-космічних сил немає у списку керівництва відомства, хоча ще вчора він був головою ПКС відповідно до інформації, яку надавав сайт Міноборони РФ.

Цікаво, що звільнення Суровікіна Міноборони не коментувало, але екс-головний редактор "Ехо Москви" Олексій Венедіктов повідомляв про відставку генерала.

Відео дня
фото Baza

Сергій Суровікін - що про нього відомо

8 жовтня 2022 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу призначив генерала Сергія Суровікіна командувачем "спецоперації" в Україні. Вперше з початку повномасштабної війни Міноборони РФ створило таку посаду спеціально для Суровікіна.

Суровікін запам'ятався здачею Херсона та бомбардуваннями енергетичної інфраструктури України. В січні Кремль прибрав генерала Суровікіна, призначивши начальника Генерального штабу генерала Валерія Герасимова командувачем, який контролює російські війська в Україні. 

Після заколоту Євгена Пригожина Суровікін зник. Як виявилося, його ув'язнили і навіть доправили у СІЗО "Лефортово", якщо вірити низці російських ЗМІ. Раніше Суровікіна називали "людиною Пригожина".

Вас також можуть зацікавити новини: