Суровікіна зняли з посади / скріншот

Російський генерал Сергій Суровікін знятий з посади командувача повітряно-космічними силами, але залишений у розпорядженні Міноборони РФ. Про це повідомив екс-головний редактор "Ехо Москви" Олексій Венедіктов з посиланням на відповідний указ.

Самого наказу або його повного тексту у відкритому доступі зараз немає.

Раніше УНІАН писав, що заступника командувача об'єднаного угруповання російських військ в Україні Сергія Суровікіна відсторонили і наказали мовчати, "поки про нього не забудуть". РосЗМІ повідомляли, що Суровікіна посадили під "домашній арешт", хоча щодо нього не було офіційного розслідування.

Відео дня

Зазначалося, що генералу заборонили залишати квартиру, в якій він утримується, але йому дозволили відвідування. включаючи кількох його підлеглих.

Затримання Суровікіна - що повідомлялося

Нагадаємо, після заколоту найманців ПВК "Вагнер" стало відомо, що у РФ для допиту затримали ряд високопоставлених військових. Повідомлялося, що серед затриманих був і генерал Суровікін. Він нібито міг знати про плани Пригожина.

Напередодні затримання Суровікін разом з першим заступником начальника ГУ Генерального штабу ЗС РФ генерал-лейтенантом Володимиром Алексєєвим записував відеозвернення. У ньому він закликав "вагнерівців" "підкоритися волі і наказу всенародно обраного президента РФ".

Вас також можуть зацікавити новини: