Суровікіна відсторонили і посадили під "домашній арешт" / скріншот

Заступника командувача об'єднаного угруповання російських військ в Україні Сергія Суровікіна відсторонили і наказали мовчати, "поки про нього не забудуть".

Як пише видання Politico з посиланням на росЗМІ, Суровікіна посадили під "домашній арешт", хоча щодо нього не було офіційного розслідування.

Суровікіну не можна залишати квартиру, в якій він утримується, але йому дозволили відвідування. включаючи кількох його підлеглих.

Відео дня

Видання нагадало, що відомий як "Генерал Армагеддон" за свої агресивні військові стратегії у Чечні і Сирії російський генерал не з'являвся на публіці після заколоту найманців ПВК "Вагнер" і повідомлень про те, що він знав про плани ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина.

Напередодні колишній російський генерал-лейтенант, а нині депутат Держдуми Віктор Соболєв заявив, що Суровікін був відсторонений від посади командувача кремлівськими силами в Україні.

Затримання Суровікіна - що відомо

Як писав УНІАН, відразу після заколоту найманців ПВК "Вагнер" у Росії для допиту затримали ряд високопоставлених військових, 15 - звільнили або відсторонили. Повідомлялося, що серед затриманих був і генерал Суровікін, який нібито міг знати про плани Пригожина, але не брав у них участі. 

Примітно, що Суровікін разом з першим заступником начальника ГУ Генерального штабу ЗС РФ генерал-лейтенантом Володимиром Алексєєвим записував відеозвернення у день заколоту, закликаючи "вагнерівців" "підкоритися волі і наказу всенародно обраного президента РФ".

Вас також можуть зацікавити новини: