У РФ організували втечу з лікарні чотири пацієнти з сибірською виразкою / ua.depositphotos.com

На території Російської Федерації "розгулювали" чотири пацієнти, яких госпіталізували з підозрою на сибірську виразку.

Інцидент стався в одній з лікарень у Туві. Росіяни, яких помістили на лікування, організували втечу та втекли з-під нагляду лікарів. За даними регіонального управління МОЗ, наразі втікачів спіймали: лікарі Браун-Хемчикского району провели медичний огляд і залишили їх лікуватися вдома. Також їм провели роз'яснювальну бесіду про заборону залишати будинок на період лікування. 

Разом з тим "Сибир.Реалии" уточнює, стан "знайдених" пацієнтів - задовільний, проте на їх шкірі все ще спостерігаються характерні виразки. Це означає, що вони є потенційними розповсюджувачами інфекції. При цьому наголошується, що "сибірка" від людини до людини передається досить рідко.

Відео дня

В даному випадку експертиза встановила, що сибірську виразку росіяни могли підхопити після вживання в їжу внутрішніх органів коня. Йдеться про тварину, яку забив місцевий фермер разом з працівниками в районі чабанської стоянки. Спочатку з підозрами на інфекцію госпіталізували п'ятьох жителів Барун-Хемчикского району ще на початку червня.

У РФ трапився "епідемія" чуми через бабаків

Відзначимо, в квітні в Сибірському краї спостерігалася "епідемія" бубонної чуми, у зв'язку з навалою переносників інфекції - бабаків. Тварини заносили чуму з території Монголії. Тоді заклопотаність у зв'язку з поширенням інфекції висловлювала місцевий сенатор Людмила Нарусова.

Зазначалося, що далі від центру РФ лікарні не обладнані сучасними лабораторіями та іншою технікою, необхідною для нормального лікування та виявлення інфекції серед населення.

Вас також можуть зацікавити новини: