Україна отримала партію Leopard від трьох країн / скріншот

У Росії запустили фейк, що "розвідники армії РФ знищили танк Leopard з повністю німецьким екіпажем " в Україні.

Чергову вигадку роспропаганди спростували в Міністерстві оборони Німеччини, передає Deutsche Welle, посилаючись на офіційний коментар відомства.

"В Україні немає німецьких танкових екіпажів", - заявив один з офіційних представників Міноборони ФРН, відповідаючи на запитання.

Відео дня

Повідомлення про те, що "розвідники Збройних сил Росії знищили переданий Україні танк Leopard з повністю німецьким екіпажем, що складався зі Збройних сил Німеччини", з'явилися у росЗМІ 23 вересня. Джерелом інформації при цьому вказували якогось анонімного "командира розвідгрупи, що діє на Запорізькому напрямку".

Стверджувалося, що весь екіпаж знищеного танка Leopard загинув, а тяжкопоранений механік-водій, коли побачив російських військових, почав кричати: "Nicht schießen" ("Не стріляй"). Пізніше він загинув, але перед цим нібито встиг розповісти, що є "військовослужбовцем Бундесверу" і весь екіпаж танка був "з однієї роти".

Україна отримала партію Leopard від трьох країн - що повідомлялося

Нагадаємо, на початку серпня Україні передали перші 10 танків Leopard 1 від Данії, Нідерландів та Німеччини. Ще 10 " леопардів" на той момент були відправлені з заводу.

"10 танків Leopard 1 вже на території України, і ще більше - на підході. Тепер вони можуть стати частиною наступу, який українці ще тільки починають. Робота, що ведеться з весни, не припиняється", - повідомили у командуванні оборони Данії.

Вас також можуть зацікавити новини: