У коментарях в інтернеті чимало користувачів й самі взялися розв'язувати задачку про труп / фото ua.depositphotos.com

У російській Тобольську учням восьмого класу школи №5 задали з біології розв'язати задачу про швидкість охолодження трупа.

Фото завдання опублікував батько одного зі школярів у соціальних мережах, пише mk.ru.

Задачу діти отримали під час дистанційного вивчення теми "Терморегуляція організму". Вчителька біології не знайшла нічого кращого, ніж перевірити їх знання на прикладі охолодження трупа.

Відео дня

"О 20:00 вечора було виявлено труп убитого чоловіка. На який час має бути алібі в підозрюваного, якщо відомо, що тіло віддає тепло 1,5°C на годину?" - Йдеться в умові задачки.

Батько учня, який розповів про таку ініціативу вчительки, був шокований.

"Може, я чогось не розумію, але що це за завдання такі?" - Написав чоловік.

Як виявилося, цей приклад педагог запозичила з підручника криміналістики. За словами директора школи, вчителька попередньо проконсультувалася з практикуючим психологом, отримавши відповідь, що "психологічного навантаження для 15-річних підлітків це завдання не несе, тому що в цьому віці у підлітків сформовано розуміння смерті та її незворотності".

У коментарях в інтернеті чимало користувачів й самі взялися шукати рішення. Водночас це було не єдине похмуре завдання того дня. В іншій задачі йшлося про вплив алкоголю на організм людини: школярам належало з'ясувати, хто замерзне швидше в мороз - тверезий або п'яний.

Раніше УНІАН писав, як на Сахаліні вчителька провела на уроці зі школярами гру на роздягання.

А в США учні школи попросили повернути рабство.

Вас також можуть зацікавити новини: