Як привітали родичів ліквідованих в Україні росіян? / фото Emerging Europe

Російська влада "по-багатому" привітала з Днем Росії вдів своїх солдатів, знищених в Україні. Як свідчить опубліковане відео, подарунок - пакетик вівсянки, трохи цукру, гречки, борошна і пляшка соняшникової олії.

Про це йдеться у сюжеті проекту FreeДом. "Це ціна за те, що ці жінки будуть сумувати або обурюватися цими пакетами, але в нинішній момент не готові, не хочуть, бояться сказати "Ні війні!",- політолог Олег Лісний. 

Ті, хто втратив своїх синів або чоловіків, часто не можуть не те, щоб отримати обіцяну фінансову компенсацію, а навіть знайти тіла загиблих. Тих, хто намагається пред'являти права, російська влада залякує. 

"Ці жінки живуть у тоталітарній державі, з ними може статися що завгодно... Якщо це будуть масові протести, тоді, може, щось зміниться", - каже Лісний.

За більш ніж три місяці війни росіяни подали понад мільйон скарг на роботу Міноборони РФ. Серед них найбільше - на роботу військкоматів і на відсутність допомоги в пошуку зниклих і військовополонених. 

Раніше жінки в Росії зізнавалися, що готові "пробачити" Путіну загибель своїх чоловіків на війні проти України за 5 мільйонів рублів компенсації. Саме отриманням грошей росіянки обґрунтовують своє мовчання навіть після загибелі рідних у кривавій путінській війні.

Вас також можуть зацікавити новини: