Ілюстрація / REUTERS

Це питання ділить людство на два табори бозна з яких часів. Хто щасливіший: власник собаки чи кота? Соціологи в США, здається, знайшли відповідь на це питання. І воно одному з таборів не сподобається зовсім.

Про це пише Die Welt, пояснюючи, що у США з 1972 року проводять Загальне соціальне опитування для вивчення настроїв у американському суспільстві й виявленні змін в країні. Соціологи з Чиказького університету кожен рік збирають дані про політичні, культурні й соціальні погляди американців. В середньому щороку участь в опитуванні бере 1,5-3 тисячі людей.

Читайте такожСобаки успадкували від вовків здатність співпрацювати з людьми

Відео дня

Минулого року в це щорічне опитування були включені питання про домашніх тварин. Так вчені змогли проаналізувати вплив наявності домашніх улюбленців на загальне самопочуття людей. В результаті вони виявили, що власники собак в середньому у два рази частіше називають себе «дуже щасливими», ніж ті, хто тримає вдома кота.

«Ті, хто живуть і з котом, і з собакою, опинилися посередині шкали рівня щастя. Люди, які не мають домашніх тварин, були також більш щасливими ніж власники котів», - пише видання.

Читайте такожКоти добре знають свої імена

Вчені також виявили, що власники собак частіше шукають у тваринах втіху від стресів. Вони частіше граються з улюбленцями й схильні вважати їх членами сім’ї. Це вказує на більшу соціальну прив’язаність до собак, що може сприяти кращому самопочуттю. Крім того, соціологи виявили, що собачники частіше виявляються одруженими, ніж котолюби. До того ж собак заводять частіше люди, у яких є власний будинок. А цей фактор серйозно впливає на відчуття щастя.