Системи ШІ повинні бути стійкі, захищені і надійні" / фото flickr.com/alansimpsonme

Країни "Великої двадцятки" вперше домовилися про засади поводження зі штучним інтелектом (ШІ).

Принципи прописано в спільній заяві, опублікованій сьогодні за підсумками зустрічі міністрів економіки держав G20 в японському місті Цукуба, повідомляє Deutsche Welle.

У документі сказано, що розробники та користувачі технологій ШІ "повинні поважати основні юридичні принципи, права людини та демократичні цінності".

Відео дня

Крім того, як зазначається в заяві, для підвищення довіри до технологій ШІ та повної реалізації їх потенціалу необхідно, щоб у центрі використання штучного інтелекту стояла людина.

Читайте такожШтучний інтелект навчили «читати думки»

Інший принцип говорить, що системи ШІ мають бути "стійкі, захищені та надійні" протягом усього періоду їх використання й не повинні нести із собою "ніяких неприйнятних ризиків".

22 травня принципи поводження зі штучним інтелектом зафіксувала також Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), що об'єднує 36 економічно розвинених країн світу, спільно зі ще 6 державами - Аргентиною, Бразилією, Коста-Рікою, Колумбією, Перу та Румунією. В ОЕСР вказали, зокрема, на необхідність прозоро вести розробки в сфері ШІ та позначати такі системи відповідним маркуванням.

Раніше УНІАН повідомляв, що штучний інтелект Libratus навчився грати в покер краще за професійних гравців-людей. Технологією зацікавилося Міністерство оборони США.