У космічному відомстві виступили проти чергового перенесення першого запуску космічного корабля Crew Dragon / @SpaceX

В агентстві NASA розкритикували програму пілотованих польотів SpaceX.

На думку глави NASA Джима Брайденстайна SpaceX слід було б поспішити з реалізацією раніше намічених планів, передає Naked Science.

Читайте такожКвиток до Місяця: SpaceX презентує борт для космічних подорожей (відео)

Відео дня

«Чекаю завтрашнього оголошення SpaceX. Між тим (програма) комерційних пілотованих польотів на роки відстає від графіка. NASA хоче бачити не менший ентузіазм, зосереджений на вкладеннях американського платника податків. Пора доставляти!» - написав глава космічного відомства США в Twitter.

Таке зауваження, на думку експертів, глава NASA зробив на тлі публікації Ілона Маска, який представив світу демонстратор технологій космічного корабля Starship.

Багаторазовий Starship повинен стати найбільшим і найпотужнішим космічним кораблем у світі: SpaceX розробляє його в рамках програми Big Falcon Rocket. Корабель виступає в якості другої ступені цього комплексу.

Раніше стало відомо, що компанія Маска має намір виконати перший пілотований політ космічного корабля Crew Dragon не раніше листопада 2019 року. Це стало наслідком низки перенесень випробувань, пов'язаних, зокрема, з вибухом капсули космічного корабля під час тестів, які проходили у квітні поточного року.

Як повідомляв УНІАН, американська компанія SpaceX провела успішний тестовий запуск Starhopper – прототип знаходиться в розробці ракети нового покоління, яку можна буде використовувати в місячних і марсіанських місіях.