На МКС успішно встановили слот для нової сонячної батареї / NASA

Астронавти Акіхіко Хосіде і Томас Песке провели у відкритому космосі 6 годин 54 хвилини. Це перший вихід у відкритий космос, проведений двома астронавтами-партнерами з різних країн з шлюзового відсіку Quest на МКС.

Як повідомляється на сайті NASA, астронавти успішно зібрали і встановили опору для установки додаткової сонячної панелі для орбітальної лабораторії.

Крім того, команда замінила вимірювальне обладнання зовні станції. 

Відео дня

Зазначається, що в листопаді минулого року МКС подолала 20-річну річницю своєї безперервної населеності. За цей час орбітальну лабораторію відвідали 244 людини з 19 країн, проведено тисячі досліджень.

Читайте такожSpaceX підтвердила запуск першої цивільної космічної місії і назвала дату

В останні роки на МКС трапляється все більше поломок, левова частка яких припадає на російський сегмент станції – модуль "Зірка".

В липні російський модуль "Наука" ледь не знищив роботу всієї МКС - після стикування в апарату незаплановано спрацювали двигуни. Через це орієнтація МКС на орбіті змістилася на 45 градусів.

9 вересня на борту Міжнародної космічної станції спрацювала пожежна сигналізація після того, як екіпаж повідомив про дим і запах горілого пластику.