Роботи стали помічниками людей у боротьбі з пандемією / Скріншот - ТСН

Карантин показав, як багато всього людство може передоручити роботам. В умовах пандемії їх все активніше використовують у медицині і забезпеченні громадського порядку по всьому світу.

Читайте такожЗапорізький робокоп: українські конструктори зібрали робота-поліцейського (відео)

Про це повідомляється в сюжеті ТСН. Так, робот їздить по Нью-Йоркському Таймс-скверу і розпитує перехожих про їх самопочуття.

Тим часом поліція штату Коннектикут взяла собі в штат дрон. Він кружляє над містом і нагадує перехожим про соціальну дистанцію. Апарат здатний з відстані в 58 метрів визначити, чи є у людини нежить, кашель, температура тощо.

У Тунісі робот-поліцейський попереджає громадян про небезпеку короравирусу, і навіть може вимагати у людей перевірку документів. Хоча цей механізм не настільки розумний – люди дистанційно управляють ним з поліцейської дільниці.

В Україні не відстають. Запорізькі інженери розробили тестовий екземпляр робокопа, озброєний електрошокером і сльозогінним газом.

Роботи заповнюють брак ресурсів у деяких лікарнях. У Бухаресті придумали переобладнати торговий центр під госпіталь, а «медсестрами» зробити роботів. Вони вміють прибирати, приносити їжу та ліки, а також відповідати на прості запитання.

У малайзійському госпіталі обхід пацієнтів здійснює робот-лікар. Він моніторить тільки стан здоров'я коронавірусних хворих.

У Китаї використання роботів в госпіталях давно поставлено на потік. Там використовують сотні роботів.

Роботи здатні допомогти не тільки з розвезенням їжі хворим. Так, електронний помічник врятував від зриву Випускну церемонію медиків в Колумбійському університеті Магдалени. Випускники сиділи вдома, але їх участь у церемонії забезпечив монітор на грудях робота і відеозв'язок.

Раніше повідомлялося, що в Британії тестують мобільний додаток для контролю за поширенням коронавірусу.

Читайте також: