Магнітні бурі у вересні / фото ua.depositphotos.com

Сонячна активність робить сильний вплив на наш організм. Через підвищену активність метеозалежні люди можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту. Щоб убезпечити себе від негативного впливу, важливо підготуватися до небезпечного періоду.

Що таке магнітна буря?

Геомагнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

Коли в Україні очікуються магнітні бурі

Прогноз магнітних бур на вересень / фото tesis.lebedev.ru

Перший осінній місяць буде досить спокійним. Підвищена магнітна активність очікується 2 і 3 вересня. П'ятниця 3 вересня буде непростим днем для метеозалежних людей. Наступні сплески сонячної активності очікують 11 і 12 вересня, але вони будуть не сильними. Магнітних бур у вересні не буде.

Відео дня

Як допомогти організму в період бур

У період підвищеної сонячної активності можливі такі симптоми: головний біль, запаморочення, біль у м'язах і суглобах, нудота, сонливість, підвищений тиск, загострення хронічних захворювань. Найсильніше дію бурі відчувають літні, метеозалежні люди і вагітні жінки.

Щоб звести до мінімуму негативний вплив бурі, за кілька днів до передбачуваної активності потрібно дотримуватися деяких правил.

  • Лягайте спати в один і той же час. Спіть не менше 7 годин на добу.
  • Не вживайте алкоголь, каву, енергетичні напої в небезпечний період. Відмовтеся від куріння.
  • Обмежте вживання жирної, смаженої, гострої їжі.
  • Приймайте контрастний душ.
  • Проводьте більше часу на свіжому повітрі.