Кассіопея А вибухнула 340 земних років тому / фото NASA, ESA, CSA, D. Milisavljevic, T. Temim, I. De Looze, with image processing by J. DePasquale

Вибух зірки - драматична подія. На новому знімку космічного телескопа Вебба показана Кассіопея А - залишок наднової, що утворився в результаті вибуху зірки лише 340 років тому.

Як повідомили в NASA, Кассіопея А - наймолодший з відомих залишків  масивної зірки, що вибухнула в нашій Галактиці.

"У порівнянні з попередніми інфрачервоними зображеннями ми бачимо неймовірні деталі, до яких раніше не мали доступу", - кажуть астрономи. 

Відео дня

Зліва на фото помаранчевим кольором показаний викинутий під час вибуху матеріал зірки, який стикається з навколишнім газом і пилом. Усередині цієї зовнішньої оболонки знаходиться матеріал самої зірки, зокрема такі елементи, як кисень, аргон та неон. Природа зеленої петлі на знімку праворуч досі невивчена. Вчені не можуть пояснити її несподівану форму та складність.

Найновіший знімок Урана - ще одна робота телескопа Вебба

Як повідомляв УНІАН, раніше в NASA показали найновіший і чіткий знімок Урана, зроблений за допомогою космічного телескопа Вебба.

На фото можна розглянути 11 з 13 кілець крижаного гіганта. Також на знімку видніється крижана шапка урана, яка проявляється під прямими сонячними променями влітку та зникає восени.

Вас також можуть зацікавити новини: