Балух засуджений до 3 років і 5 місяців позбавлення волі / фото @crimeahrg

В українського активіста Володимира Балуха, який 19 березня оголосив безстрокове голодування в СІЗО Сімферополя, тяжкий стан здоров'я.

Про це Крим.Реалії сказав архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

«Стан Володимира тяжкий. Як людина може почуватися через стільки днів голодування? Володимир перебуває у фізичному виснаженні. У нього немає сил. Під час судового засідання (31 травня) він постійно пив воду», - сказав Климент.

Відео дня

За словами адвоката Балуха Дмитра Дінзе, в підконтрольному Кремлю Роздольненському районному суді 31 травня сторона обвинувачення завершила надавати докази у справі Балуха.

Читайте такожРосійська омбудсмен заявила, що український активіст Балух харчується "за спеціальною схемою"

Як повідомляв УНІАН, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року, заявивши, що на горищі його будинку були виявлені патрони і кілька тротилових шашок.

Адвокати та правозахисники активіста заявляють, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію, яку активіст позначив, вивісивши прапор України у своєму дворі.

Балух засуджений до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також до виплати штрафу в розмірі 10 тис. рублів. 19 березня 2018 року на знак протесту проти такого вироку Балух оголосив голодовку. Після оголошення голодовки активіст лише п'є воду і чай.

19 травня Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова заявила, що незаконно засуджений у тимчасово окупованому Криму український активіст Балух, який 19 березня оголосив голодовку, не голодує, а нібито «харчується за спеціальною схемою».