Ігоря Козловського звільнили з полону російських бойовиків наприкінці минулого року / фото УНІАН

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко заявляє, що звільнений з полону бойовиків історик Ігор Козловський вже два місяці не отримує пенсію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час Години запитань до уряду в парламенті.

Говорячи про виплати пенсій переселенцям, Геращенко заявила: "До мене звернулися люди, які розповіли ганебну історію, що Герой України Ігор Козловський, професор, якого ми звільнили з полону в грудні минулого року, вже два місяці не отримує пенсію".

Відео дня

Читайте такожЗвільнений з полону Козловський: у "ДНР" не знають, що таке "русский мир", але захищають цю ідею

Вона додала, що є "якась постанова Кабміну, яка виключає ВПО-пенсіонерів з виплати пенсій, якщо вони перетинали кордон України".

"Він дійсно перетинав кордон України - їздив у Лондон і Брюссель розповідати про тортури, які він пережив за ці два роки", - пояснила депутат.

Так, Геращенко звернулася до уряду з тим, що можливо варто переглянути цю процедуру верифікації ВПО "до якоїсь більш гуманної".

Своєю чергою, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що "є певна процедура, яка є спеціальною, тому що території тимчасово окуповані".

"Ми подивимося на цей конкретний випадок і визначимося, що потрібно удосконалити", - сказав він.

Президент Петро Порошенко (праворуч) і вчений-релігієзнавець Ігор Козловський (в центрі), звільнений з полону, в літаку на шляху до Києва, 27 грудня 2017 р. / фото УНІАН

Як повідомляв УНІАН, відомий історик і релігієзнавець Козловський був затриманий за підозрою у "шпигунстві" у тимчасово окупованому Донецьку 27 січня 2016 року.

27 грудня 2017 року президент України Петро Порошенко заявив про звільнення Козловського.