Україна через високі темпи трудової міграції втрачає не тільки робочі кадри, але і частину активного населення / Фото УНІАН

Україна через високі темпи трудової міграції втрачає не тільки робочі кадри, але і частину активного населення. В результаті вже в найближчому майбутньому країна може перетворитися на край пенсіонерів. Всього за кілька місяців існування онлайн-платформа ukrainianpeopleleaks.com зафіксувала 350 тис. виїхали з країни.

На сайті можна в онлайн-режимі простежити, скільки українців залишає країну в пошуках кращого життя. Авторство ідеї платформи ukrainianpeopleleaks.com невідомо. Назва співзвучна з гучним WikiLeaks. Це міжнародна некомерційна організація, яка оприлюднює секретну інформацію з анонімних джерел.

Ukrainianpeopleleaks ілюструє головний наслідок міграції – скорочення населення. Як заявив в минулому році міністр закордонних справ Павло Клімкін, щомісяця на заробітки виїжджає близько 100 тис. українців. У той же час міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що в міграції знаходяться 3,2 млн осіб, а проблема торкнулася 9 млн осіб (у тому числі дітей заробітчан).

Відео дня