Стан п'ятьох - досить тяжкий / фото УНІАН

У Києві протягом вихідних шестеро осіб госпіталізовано з гострим отруєнням грибами у токсикологічну реанімацію Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Читайте такожКому не можна їсти грибів: поради медиків

Про це повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на директора Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентину Гінзбург.

Відео дня

За її словами, одну особу переведено до стаціонарного відділення у задовільному стані, стан інших п’ятьох – досить важкий.

«Важливо, що всі пацієнти не просто мають кишкові та інші розлади через неправильне приготування чи вживання грибів, а страждають на справжні гострі отруєння неїстівними грибами», – наголосила Гінзбург.

Вона закликала киян ставитися до споживання грибів відповідально. «Симптоми отруєння можуть бути різними. Це залежить від виду грибів, способу вживання та навіть від загального стану здоров’я людини», – додала директор Департаменту охорони здоров’я КМДА.

Як повідомляв УНІАН, у селі Ясенове Друге Любашівського району Одеської області ціла сім'я отруїлася грибами. Вагітна матір та її син померли.