Порошенко запевняє, що причетні до вбивства Гандзюк точно понесуть відповідальність / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко запевняє, що причетні до вбивства громадської активістки, керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк точно понесуть відповідальність.

Читайте такожЛуценко назвавши прізвище ключової фігури в організації вбивства актівісткі Гандзюк (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав на прес-конференції в Києві.

Відео дня

За його словами, у справі Гандзюк затримані чотири особи. Президент зазначив, що розслідуванням справи про вбивство активістки займаються Нацполіція, СБУ та Генпрокуратура.

"Я вам особисто гарантую: хто б не був виявлений, ми не дамо його якось вивести з-під слідства або захистити. Ті, хто причетні до цього злочину, точно понесуть відповідальність", - заявив президент.

"На сьогоднішній день, як мені повідомляють слідчі органи, до завершення розслідування, в тому числі щодо замовників, організаторів, є дуже якісні матеріали напрацьовані, і моя вимога - це справа повинна якомога швидше потрапити до суду", - сказав Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, 31 липня у Херсоні невідомий плеснув сірчаною кислотою в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Гандзюк. Жінку з хімічним опіком понад 30% тіла було госпіталізовано до місцевої лікарні. Згодом її перевезли на лікування в Київський міський опіковий центр.

Поліція кваліфікувала напад на чиновника як замах на вбивство, вчинене з особливою жорстокістю. За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шість осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколу Новікова - у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину. Під вартою залишаються Сергій Торбін і Микита Грабчук, решті - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу та Віктору Горбунову - суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобових домашніх арештів.

4 листопада Гандзюк померла.

5 листопада в прес-службі МВС повідомили, що поліція передала справу щодо виконавців нападу на Гандзюк в СБУ, яка займається розслідуванням щодо встановлення замовників злочину.

5 листопада у ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному Торбіну нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука. Сам Паламарчук назвав "маячнею" звинувачення на його можливої причетності до замаху на активістку. Він також заявив, що звільнив Павловського.

12 листопада суд до 3 грудня заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється в співучасті у вбивстві Гандзюк.

3 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство встановило всіх замовників вбивства Гандзюк. 4 грудня Луценко повідомив, що у справі Гандзюк оголошено підозру раніше судимому громадянину прізвища Левін, який втік з України того ж дня, коли почалися затримання у справі активістки.